Close

3. Memorijal Matusja Bluma u Sarajevu

Od 14. do 17. prosinca 2023., učenici iz klase nastavnika Predraga Šanteka, prof. savjetnika, iznimno su se istaknuli na zahtjevnom međunarodnom pijanističkom natjecanju – 3. Memorijalu Matusja Blum u Sarajevu, članu ugledne Fondacije Alink – Argerich.

Unatoč tome što je prošlo tek tri mjeseca od početka školske godine, naši vrijedni učenici su sjajno pripremili svoje solo programe (većina programa bila je unaprijed zadana), a neki su se čak natjecali u više disciplina istovremeno – klavir solo i klavirski duo.

Stručni međunarodni žiri, sastavljen od priznatih pijanista i uglednih autoriteta u području klavirske pedagogije – poput Zuzane Niederdorfer (Austrija), Zlate Maleš (Srbija), Dragana Opančića (BiH), Srđana Čaldarovića (Hrvatska), Planinke Jurišić Atić (Slovenija) i Belinde Krnić (BiH), ocjenjivao je natjecatelje.

Rezultati su impresivni:

C kategorija, klavir solo:
– Marcel Dodlek, I. nagrada (2. mjesto) ukupno (95.80 bodova)
– Luca Capuzzo, II. nagrada (3. mjesto) ukupno (93.40 bodova)
– Martin Antolović, III. nagrada (87.60 bodova)
– Martin Domanovac, III. nagrada (85.40 bodova)

D kategorija, klavir solo:
– Emanuel Kontrec, II. nagrada (2. mjesto) ukupno (94 boda)
– Milan Oštrić, III. nagrada (85.20 bodova)

II. kategorija, klavirski duo:
– Martin Antolović i Martin Domanovac, II. nagrada (2. mjesto) ukupno (92.75 bodova)

III. kategorija, klavirski duo:
– Milan Oštrić i Luca Capuzzo, I. nagrada (1. mjesto) ukupno (95.25 bodova).

Klavirski duo Oštrić – Capuzzo osvojio je značajnu novčanu nagradu te priliku nastupa na svečanom Završnom koncertu natjecanja. Uz to, profesoru Predragu dodijeljeno je priznanje za uspjeh svojih učenika i predanost klavirskoj pedagogiji, što je velika čast za našeg kolegu.