Close

9. međunarodno natjecanje za pijaniste “Ivan Rijavec”

Na 9. međunarodnom natjecanju za pijaniste “Ivan Rijavec” koje je održano 25. i 26. siječnja 2020. godine u Rogaškoj Slatini, u Sloveniji natjecalo se 12 učenika pijanista Glazbene škole u Varaždinu.

Stjepan Gerić (mentor Danijel Oto, prof.) i Marko Matajič (mentor Predrag Šantek, prof. mentor) su u kategoriji “napredni pijanisti” osvojili maksimalnih 100 bodova, 1. mjesto i 1. nagradu, kao i Posebnu nagradu za umjetnički dojam, a osim navedenog, nastupili su i na Završnom koncertu natjecanja.

Adam Rendić (mentorica Lea Šantek, prof. mentor) je osvojio maksimalnih 100 bodova, 1. mjesto i 1. nagradu u kategoriji “početnici”, dok je Marko Maček (mentorica Lea Šantek, prof. mentor) u istoj kategoriji osvojio 99,00 bodova, 1. nagradu i 2. mjesto. Obojica učenika su dobili priliku nastupiti na Završnom koncertu natjecanja.

Leonard Kobal (mentor Predrag Šantek, prof. mentor) je osvojio 98,00 bodova, 1. mjesto i 1. nagradu u kategoriji “mladi pijanisti” te je jedan od petorice učenika koji su nastupili na Završnom koncertu natjecanja.

Matej Ratković (mentorica Lea Šantek, prof. mentor) je osvojio 98,75 bodova, 1. nagradu i 2. mjesto u kategoriji “mali pijanisti”.

Petra Podhraški (mentorica Lea Šantek, prof. mentor) je osvojila 98,25 bodova, 1. nagradu i 2. mjesto u kategoriji “napredni pijanisti”.

Edvin Nedeljko (mentor Danijel Oto, prof.) je u kategoriji “početnici” osvojio 97,00 bodova i I. nagradu. Moramo naglasiti kako je Edvin tek krenuo u 1. razred osnovne glazbene škole te uči svirati klavir tek nepunih 5 mjeseci!

Dora Rebernik (mentor Danijel Oto, prof.) je osvojila 95,50 bodova i 1. nagradu u kategoriji “mali pijanisti”.

Klara Sironić (mentorica Lea Šantek, prof. mentor) je u kategoriji “vrlo napredni pijanisti” osvojila 94,00 boda, 2. nagradu i 1. mjesto te moramo istaknuti kako prva nagrada nije dodijeljena.

Adam Cestar (mentorica Lea Šantek, prof. mentor) je osvojio 93,75 bodova i 2. nagradu u kategoriji “mali pijanisti”.

Luka Jalšovec (mentorica Lea Šantek, prof. mentor) je u kategoriji “vrlo napredni pijanisti” osvojio 90,00 bodova, 2. nagradu i 2. mjesto.

Nastavnica Lea Šantek, prof. mentor osvojila je Diplomu za učiteljicu s najvećim brojem prijavljenih kandidata (7 prijavljenih kandidata).

26.01.2020. – 9. međunarodno natjecanje za pijaniste Ivan Rijavec – Rogaška Slatina – Slovenija