Close

International Music MasterClass and Competition Maribor 2020.

U četvrtak i petak, 22. i 23. listopada 2020. godine održano je International Music MasterClass and Competition Maribor 2020. online.

Na ovom prestižnom natjecanju sudjelovalo je troje učenika Glazbene škole u Varaždinu pod mentorstvom Lidije Đidara, prof. mentor u disciplini teorija glazbe i V. kategoriji.

Andro Ostrognaj, učenik 3.A razreda srednje glazbene škole glazbenik – teorijski smjer, je osvojio 67,5 bodova od maksimalnih 80 te mu je pripala zlatna nagrada.

Damijan Turković, učenik 3.A srednje glazbene škole, smjer glazbenik tamburaš, je osvojio 63,5 bodova te mu je pripala srebrna nagrada.

Marija Magdalena Kočila, učenica 2.B razreda srednje glazbene škole, smjer glazbenik klavirist i 3.A razreda srednje glazbene škole, glazbenik – teorijski smjer, je osvojila 57 bodova i srebrnu nagradu.

U radu cijenjenog žirija, uz Slavicu Smiljanić – Marković (SRB) i Tadeja Kušara (SLO) sudjelovala je i Lidija Đidara – nastavnica teorijskih glazbenih predmeta na Glazbenoj školi u Varaždinu, i to u tri kategorije: solfeggio, teorija glazbe i kreativnost.