Close

Voditelj odjela

Danijel Ljubić

Završio je osnovnu glazbenu školu kod nastavnice Danice Ljubić, a srednju školu u Varaždinu u klasi profesorice Olimpije Vojvoda. Diplomirao je na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi profesora Vladimira Krpana, te je svoj diplomski koncert u maloj dvorani Hrvatskog glazbenog zavoda potvrdio odličnim uspjehom, umjetničkim dojmom izrazite koncertne dispozicije, prvorazredne koncentracije i ogromne stvaralačke energije.
Tijekom školovanja nastupao je na brojnim produkcijama škole kao i prigodnim koncertima Županije i Grada te Muzičke akademije. Bio je stipendist Varaždinske županije za posebno talentirane glazbenike.
Na hrvatskim natjecanjima u Zagrebu, Dubrovniku i Karlovcu osvojio je prve, drugu i četvrte nagrade. Sudjelovao je i na međunarodnom natjecanju u Marsali (Italija – Sicilija), gdje je kao najmlađi sudionik primio posebnu diplomu uz izvrsne kritike žirija.
Nastupio je na Dubrovačkom ljetnom festivalu u sklopu međunarodne EPTA-ine pijanističke škole u Dubrovniku, gdje je od 1996. – 2001. godine bio redoviti polaznik seminara uglednih europskih pedagoga (Benda, Grindea, Jacobson, Baranyay, Muraro, Pavarana, Antonioli).
Pohađao je seminare kod prof. Rubena Dalibaltayana (Armenija) u Makarskoj i Zagrebu na Međunarodnoj školi Clavis, te kod prof. Franca Scale u Bardonechii (Italija), kod kojeg upisuje poslijediplomski studij na Muzičkoj akademiji u Pinerolu (Italija). Ubrzo upisuje i drugi poslijediplomski studij- magisterij na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Vladimira Krpana. Nakon završenih poslijediplomskih studija – magisterija dobiva titulu magistra klavira. Na magisteriju uči i čembalo kod prof. Višnje Mažuran.
Održao je brojne recitale u zemlji i inozemstvu. Na 34. Varaždinskim baroknim večerima nastupio je sa Zagrebačkim solistima kao 1. klavir u Bachovu koncertu za 4 klavira i gudače u a-molu, uz odlične kritike za nastup.
Od 2004. godine do danas zaposlen je kao profesor klavira, komorne glazbe (klavirski duo) i korepeticije u Glazbenoj školi u Varaždinu. Od 2017. godine radi i u područnom glazbenom odjeljenju u Ivancu kao profesor klavira, a od 2018. godine je i voditelj Glazbene škole u Ivancu.
Učenici iz njegove klase s uspjehom upisuju ugledne muzičke akademije u Hrvatskoj i inozemstvu, često sudjeluju na seminarima uglednih profesora, koncertima s Varaždinskim komornim orkestom, Festivalu mladih pijanista, te osvajaju brojne nagrade na natjecanjima u Hrvatskoj (Varaždin, Zagreb – Sesvete, Split, Dubrovnik, Križevci, Sisak, Opatija, Poreč) i inozemstvu (Italija: Venezia – Musile di Piave, Brescia, Palmanova; Slovenija: Radlje ob Dravi; Srbija: Beograd, Sremska Mitrovica, Bečej).