Close

Božićna online produkcija – klasa L. Šantek

Željno iščekivani 2. online koncert 2. sezone koncerata na daljinu pod nadimkom “Božićni” održan je 22. prosinca u 18.30 na Zoom platformi u već tradicionalnoj suradnji dviju škola GŠ u Varaždinu i GŠ Vatroslava Lisinskog iz Bjelovara na inicijativu profesorica Svetlane i Lee, kojima su se ovog puta pridružili i prof. Tatjana kao mentor učenicima i prof. Predrag Šantek kao (su)izvođač.

Na koncertu koji je trajao čak 100 minuta šarolikog i prigodnog blagdanskog programa sudjelovalo je preko 20 izvođača različitog uzrasta, a ovog puta na kraju programa zasvirali su i naši kolege Lea i Predrag izvevši pritom obradu poznatog božićnog hita Happy Xmas (War Is Over) objavljenog 1. prosinca 1971. godine tragično i prerano preminulog na dan 8. prosinca 1980. godine, Johna Lennona, glazbenika i pjesnika koji ove godine obilježava dvije obljetnice: rođenja (80) i smrti (40) i njegove supruge Yoko Ono.

Na programu se našao još jedan slavljenik, hrvatski skladatelj Blagoje Bersa koji je proslavio svoj 147. rođendan prethodni dan – njemu u čast naša učenica 1.s. razreda, Hana Široki, izvela je skladbu Melancolie op. 76 posvetivši mu pritom i kratki sastavak, a glavni slavljenik ove godine, maestro Beethoven, izvođačima je poslao svoju rođendansku glazbenu zagonetku.

Na koncertu su sudjelovali sljedeći učenici iz Glazbene škole u Varaždinu:
Janko Lazar, 1.o.
Petra Muškardin, 1.o.
Juraj Kudelić, 1.o. (nije nastupio zbog tehničkih poteškoća)
Ana Đidara, 2.o.
Marko Maček, 2.o. solo i sa sestrama Janom, 4.o. i Martom, 5.o.
Matija Sajko, 2.o.
Leda Cahunek, 3.o.
Matej Ratković, 3.o.
Adam Rendić, 3.o.
Ivan Juranko, 5.o.
Hana Široki, 1.s.
Na koncertu su sudjelovali i učenici iz Glazbene škole Vatroslav Lisinski iz Bjelovara:
Ana Wolf, 1.o.
Marta Binički, 1.o.
Lana Patačko, 2.o., solo i 4r
Maja Matuš, 3.o., solo i 4.r.
Mia Unger, 3.o.
Lovro Damjanić, 3.o.
Gita Lovrić, 4.o.
Tara Tomašević, 4.o.
Taša Počuča, 6.o.
Luka Pavičić, 1.s.
iz Glazbene škole Vatroslava Lisinskog iz Bjelovara.

Svi izvođači nagrađeni su pohvalama, čestitkama, zahvalama i ogromnim pljeskom, zasluženim naravno, a i ovog puta bilo je mladih umjetnika kojima je ovo bio prvi nastup u životu. Veselo i sve brojnije društvo željno iščekuje nadolazeće blagdane i sljedeći koncert, uživo, nadamo se, a svima od srca čestita Božić i sretnu Novu Godinu iz topline doma svoga.

Poslušajte i pogledajte djelić atmosfere s koncerta u izvedbi naših kolega nastavnika.