Close

Međunarodna smotra gitarista 2024.

Glazbena škola u Varaždinu i ove će godine organizirati Međunarodnu smotru gitarista. Međunarodna Smotra gitarista, koja će se održati od 25. do 27. ožujka 2024. godine u Glazbenoj školi u Varaždinu posvećena je velikom hrvatskom gitaristu i skladatelju, Varaždincu Ivanu Padovcu (1800.-1873.). Međunarodna Smotra gitarista, učenika osnovnih i srednjih glazbenih škola, zamišljena je kao niz šest revijalnih koncerata, po dva svakog dana, za soliste i komorne sastave. Točan raspored bit će objavljen na web stranicama po završetku prijava. Rok za prijavu učenika je 15. ožujka 2024. godine.
Sudjelovanje na Masterclass radionicama besplatno je za sve učenike i nastavnike.
Za aktivan rad s profesorima, potrebno se prijaviti u Prijavnici i odabrati željenog profesora.
Prednost aktivnog sudjelovanja na Masterclass radionicama imat će učenici srednje škole (ukoliko to bude moguće, Organizator će termine nastupa na koncertima i Masterclass radionicama pokušati uskladiti sa zahtjevima iz Prijavnice). Odabir programa je potpuno slobodan, u ukupnom maksimalnom trajanju do 5 minuta za učenike osnovne, odnosno do 8 minuta za učenike srednje glazbene škole.  Svi učenici dobit će Priznanje o sudjelovanju na Međunarodnoj smotri gitarista, aktivni sudionici Priznanje o sudjelovanju na Masterclass radionici, a njihovi nastavnici dobit će potvrdu o sudjelovanju na Međunarodnoj smotri gitarista i Potvrdu o stručnom usavršavanju na Masterclass radionicama.
Za sve informacije slobodno se obratite predsjedniku Organizacijskog odbora Smotre na telefon 091/4440166 (Moreno Vinceković) ili na mail – smotra.gitarista@gmail.com.