Close

Objava orijentacijskih ljestvica poretka za kandidate s teškoćama u razvoju

21. lipnja 2019. u 12:00 sati objavit će se orijentacijske ljestvice poretka za kandidate s teškoćama u razvoju te se na njima nalaze svi kandidati koji su programe obrazovanja prijavili u uredima državne uprave bez obzira ispunjavaju li sve preduvjete. Orijentacijske ljestvice poretka osvježavaju se svakih sat vremena.

Na konačnim ljestvicama poretka koje će biti objavljene 26.6.2019. za učenike s teškoćama naći će se samo kandidati koji ispunjavaju potrebne preduvjete. Nedostatak određenog preduvjeta vidljiv je kandidatima na njihovom sučelju na poveznici Moji rezultati/Detaljno.

Osim ostalih preduvjeta, za rangiranje je važno da učenik ima ispunjen i preduvjet završenog osnovnog obrazovanja, odnosno glazbenog obrazovanja – da su završne ocjene 8. razreda upisane u e-Maticu, odnosno ocjene iz 6. razreda osnovne glazbene škole ili 2. razreda pripremnog obrazovanja. U slučaju da se na kandidatovom sučelju taj preduvjet crveni, nužno je da kandidat žurno kontaktira svog razrednika u pojedinoj školi.