Close

Pozornica, klavir i ja – 3. koncert

U srijedu 21. prosinca u Velikoj koncertnoj dvorani održan je 3. koncert projekta “Pozornica, klavir i ja” i to u dva dijela.

U prvom dijelu od 18 sati Leonard Kobal, učenik završnog razreda u klasi Predraga Šanteka, prof. savjetnik, cijeli svoj solistički koncert posvetio je 150. obljetnici rođenja skladatelja Aleksandra Skrjabina, izvodeći i djela koja ne spadaju u uobičajeno gradivo srednje glazbene škole propisane Nastavnim planom i programom, a i prvi put u povijesti Glazbene škole dogodilo se to da je jedan učenik sam održao takav tematski koncert izvodeći djela samo jednog skladatelja. Ovim putem zahvaljujemo se na podršci, pažnji i promociji Hrvatskom društvu “Aleksandar Skrjabin” iz Zagreba i njegovom izvršnom direktoru g. Krešimiru Starčeviću.

Poveznica s drugim dijelom koncerta bilo je upravo Skrjabinovo rođenje u vrijeme Božića, tako je mnogobrojna publika od 19 sati mogla čuti prigodne skladbe raznih stilova i žanrova koje su blagdansko ozračje učinile još ljepšim pa je i ona često zapljeskala čineći interpretaciju veselijom i posebnom.

U pauzi između dva dijela božićnu čaroliju cjelokupnog događaja uveličalo je kolektivno ukrašavanje pozornice i dvorane, te priprema darova i tombole koju je osmislila nastavnica Helena Herman, mag. mus. – na početku su svi izvođači izvukli jedan broj koji je označavao poredak nastupanja, ali i broj poklona tako da su iznenađenja bila višestruka.

Sudjelovao je veliki broj malih i mladih pijanista u raznim sastavima iz Glazbene škole u Varaždinu i iz Područnog odjela u Ivancu koje su za ovu prigodu pripremile nastavnice Lana Bubaš, mag. mus., Helena Herman, mag. mus., Mia Mihalić, mag. mus. i Lea Šantek, prof. savjetnik:

Lara Biškup, 1.o.
Mirjam Čavlek, 1.o.
Gabrijela Gal, 1.o.
Sara Kos, 1.o.
Louren Žmegač Sanchez
Leona Županić, 1.o.
Filip Jaklin, 2.o.
Zara Kočet, 2.o.
Noa Ostojić, 2.o.
Ela Šoštar, 2.o.
Josip Vučić, 2.o.
Jelena Kolačko, 3.o.
Janko Lazar, 3.o.
Mihaela Hranj, 4.o.
Jana Križmarić, 4.o.
Marko Maček, 4.o.
Vita Martinčević, 4.o.
Kaja Odak, 4.o.
Ema Magaš, 5.o.
Matej Ratković, 5.o.
Oliver Županić, 5.o.
Oton Škerbić, 6.o.
Manuela Hranj, 1.pr.
Jan Borak, 1.s.
Ivan Juranko, 1.s.
Paula Malbašić, 1.s.
Lucija Turk, 1.s.
Klara Jambrošić Barnjak, 2.s.
Maria Klarić, 2.s.
Petra Krajnik, 2.s.
Hana Široki, 3.s.
Lucija Čehok, 4.s.

Posebni gosti bile su Magdalena Vučić, 7 godina i Mia Herceg, male pijanistice i nadamo se buduće naše učenice, kao i naši udaraljkaši Filip Samac, 2.o. i Andro Gotal, 3.o., kojima je u pripremi pomogao njihov nastavnik Igor Magdalenić, mag. mus..