Close

Varaždin Flute Festival

Od 05. do 07. ožujka 2020. u Glazbenoj školi u Varaždinu održat će se Varaždin Flute Festival.
Trodnevni intenzivni festival flaute u Varaždinu zamišljen je kao spoj radionica improvizacije/suvremenih tehnika na flauti za grupu flautista, predavanja, masterclassa i koncerta.
Namijenjen je flautistima raznih uzrasta i sposobnosti, djeci, profesionalcima koji traže drugo uho i srce da ih vode, profesorima flaute koji žele pomicati vlastite granice te granice svojih učenika i onima koji jednostavno uživaju slušati flautu.
Na festivalu će se predstaviti flautist Wissam Boustany. Predviđeno je da će držati masterclass sva tri dana festivala te predavanje “Method Called Love” (u sklopu stručnog vijeća flautista) koje opisuje kao destilaciju procesa stvaranja i učenja u jedinstvenu najsnažniju pokretačku silu u našim životima: ljubav. Nastavnica škole Melanija Gradečak, prof. će održavati kreativne radionice za grupu flautista. Na kraju festivala očekuje Vas zajednički koncert Wissama Boustanya i Melanije Gradečak.
U sklopu festivala u subotu 07.03., održat će se i stručno vijeće flautista.
Izuzetno nam je drago pozvati vas da sudjelujete u natječaju za najbolji video improvizacije koja ne treba trajati dulje od jedne minute. Nije nužno da bude definirana glazbenim žanrom već da bude prikaz vaše ili kreativnosti vaših učenika u sviranju flaute. Flautisticu ili flautista s najkreativnijim videom nagrađujemo besplatnom kotizacijom za aktivnog polaznika!
Video možete slati na mail: varazdinflutefest@gmail.com ili na whatsapp / viber na slijedeći broj telefona: 098 1602 645
Dobrodošli su svi koji traže poticaj za razvoj muzičkih, umjetničkih i tehničkih potencijala!