Close

Ivana Godec – Vinceković

Rođena je u Varaždinu gdje je i završila srednjoškolsko obrazovanje. Srednju glazbenu školu klavira pohađala je u klasi Olimpije Vojvoda, prof.
Studij klavira nastavlja u dobi od 17 godina na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Studirala je u klasama prof. Vladimira Krpana i prof. Đorđa Stanettija u čijoj je klasi s odličnim uspjehom diplomirala 1995. godine.
Usavršavala se radom s ruskim pedagozima Ljubov Timofeyevom i Naumom Starkmannom, te na majstorskim seminarima brojnih eminentnih pedagoga.
Nakon diplome zaposlila se na Glazbenoj školi u Varaždinu gdje je od 2006. godine voditeljica Odjela za klavir.
Njeni učenici redovito nastupaju na raznim koncertima i manifestacijama, sviraju kao solisti uz pratnju orkestra, održavaju solističke recitale, te upisuju visokoškolske glazbene institucije u zemlji i inozemstvu. Osvojili su čitav niz nagrada na mnogobrojnim državnim i međunarodnim natjecanjima, između ostalog prve nagrade i posebne nagrade na natjecanjima „Memorijal Jurica Murai“ u Varaždinu, „Zlatko Grgošević“ u Sesvetama, „Sonus“ u Križevcima, „Davorin Jenko“ u Beogradu, „Chopin fest“ u Beogradu, „Pia Tebaldini“ u Brescii, „Musica insieme“ u Musile di Piave itd.
I sama je dobitnica više nagrada, od kojih ističe Rektorovu nagradu Sveučilišta u Zagrebu 1995. godine ( za koncerte Klavirskog dua Muzičke akademije, održane u Parizu i Zagrebu ), nagradu Tribine „ Darko Lukić“ za najboljeg korepetitora 1996. godine, nagradu za najuspješnijeg pedagoga ( Premio didattico ) međunarodnog pijanističkog natjecanja „ Pia Tebaldini“ u Brescii 2010. godine i Godišnju nagradu Hrvatskog društva glazbenih i plesnih pedagoga 2010. godine. Agencija za odgoj i obrazovanje promovirala ju je 2014. godine u zvanje profesora mentora.
Aktivno sudjeluje u organizaciji brojnih stručnih skupova, seminara i natjecanja.
Od njegova začetka 2015. godine tajnica je međunarodnog pijanističkog natjecanja „Memorijal Jurica Murai“ i „Murai Grand Prix“. Niz je godina bila članica Upravnog odbora Epta Hrvatska.
Djeluje kao članica prosudbenih sudova na međunarodnim pijanističkim natjecanjima, pa tako redovito od 2012. godine i na „Koroškom klavirskom tekmovanju“ u Sloveniji.
Uz pedagošku, bavi se i stalnom koncertnom i korepetitorskom djelatnošću, te na koncertnim pozornicama surađuje s umjetnicima raznih profila.