Close

Voditelj smjene

Nikola Novak

Rođen je u Čakovcu. Umjetničku školu Miroslav Magdalenić završava 2001. godine u klasi profesora Vjerana Vidovića, a iste godine upisuje Glazbenu školu u Varaždinu. Za vrijeme srednjoškolskog obrazovanja u klasi profesora Stjepana Rukljića osvaja prvu nagradu na Državnom natjecanju učenika i studenata glazbe i plesa. Uz Glazbenu školu paralelno završava Prvu gimnaziju Varaždin (opći smjer) i 2005. godine upisuje Muzičku akademiju Sveučilišta u Zagrebu u klasi red.prof. Šime Vulelije i asistenta Danijela Rajkovića koju završava 2010. godine i stječe zvanje magistra muzike. Sudjeluje u radu HNK u Zagrebu, Osijeku i Varaždinu, Satiričkog kazališta Kerempuh i Brass kvinteta NBS s kojim nastupa u Hrvatskom glazbenom zavodu. Usavršavao se kod brojnih eminentnih glazbenih pedagoga.
Nakon stečenog zvanja prvostupnik muzike 2009. godine zapošljava se u Glazbenoj školi Brune Bjelinskog Daruvar i Srednjoj školi Čakovec, a od 2010. godine u Glazbenoj školi u Varaždinu kao nastavnik tube i komorne glazbe. Od 2014. godine obavlja dužnost voditelja smjene. Kao izvanredni student Sveučilišta Sjever 2015. godine završava studij Poslovne ekonomije (smjer Međunarodna trgovina) i stječe zvanje magistra ekonomije. Završio je i dodatno obrazovanje kojim je stekao zvanje Menadžera za izradbu i provedbu EU projekata.
Jedan je od osnivača i organizatora Međunarodnog natjecanja Varaždin Woodwind & Brass i Međunarodnog natjecanja pijanista Memorijal Jurica Murai.
Organizator je prve Trombontubijade u Hrvatskoj, koja je održana 2012. godine u Varaždinu, a projekt se održava svake godine u drugom gradu i okuplja nastavnike, učenika i studente trombona i tube u Republici Hrvatskoj.
Bio je član ocjenjivačkog suda na regionalnom i državnom natjecanju koje organizira Hrvatsko društvo glazbenih i plesnih pedagoga, kao i član ocjenjivačkog suda na Državnim natjecanjima Mladi Padovec.
Brojni njegovi učenici osvajaju nagrade na natjecanjima u Hrvatskoj i inozemstvu. Dvojica njegovih učenika upisali su Muzičku akademiju Sveučilišta u Zagrebu, a dvojica Kunstuniversität u Grazu. Od strane Agencije za odgoj i obrazovanje imenovan je 2016. godine u zvanje profesora mentora.
I danas je aktivan glazbenik, član je Puhačkog orkestra Općine Nedelišće i Brass kvarteta Forza, a kao dirigent vodi Puhački orkestar Općine Štrigova. Svake godine sudjeluje u radu Simfonijskog orkestra Josipa Vrhovskog.